Body Positivity Coaching

In het kort

Ik werk met body positivity coaching gebaseerd op principes uit intuïtief eten en HAES (health at every size), en met modern energy tapping om je te helpen weer in contact te komen met je lichaam en je leren liefdevol voor jezelf te zorgen. Ik ben een open en creatief mens dat ook graag muziek, dans en beeldende kunst gebruikt als manieren om verbinding te maken met zowel je fysieke zelf als met je emoties. Er is altijd ruimte voor jou om me te vertellen wat goed voor je werkt en wat niet, en samen een behandelplan op te stellen dat op jou is afgestemd.

Wat is body positivity coaching?

De term body positivity is omstreden; sommige mensen claimen dat het slechts een excuus is voor mensen die te lui zijn om af te vallen, een excuus om te veel te eten, om te eten wat je maar wilt en niet om je gezondheid te geven. Dit is duidelijk niet hoe ik het zie. Ik werd verliefd op deze term, omdat ik het heel beschrijvend vind voor wat ik wil bereiken. Ik wil letterlijk dat mensen zich positief voelen over hun lichaam.

Ik geloof niet in diëten. Ik geloof niet in het tellen van calorieën. Ik geloof niet in goed of slecht eten. Al deze dingen kunnen je helpen om gewichtsverlies op korte termijn te bereiken, maar meestal leiden ze ook tot jojo-diëten en zorgen ze ervoor dat je zowel voedsel als je eigen lichaam als ‘de vijand’ gaat zien. Dit is geen gezonde, gelukkige plek om te zijn.

Ik wil je helpen om vrede te sluiten met voedsel en met je lichaam, en zelfs om je lichaam te leren waarderen en lief te hebben.

Onze lichamen zijn uitstekend in staat ons te vertellen wanneer ze voedsel nodig hebben, wanneer ze genoeg hebben, wat voor soort voedsel ze nodig hebben of willen – we moeten gewoon (opnieuw) leren luisteren. Velen van ons vinden dit moeilijk na jaren van diëten en culturele en maatschappelijke druk die ons leren dat onze lichamen beheerst moeten worden en niet te vertrouwen zijn. Na jaren geleerd te hebben dat ons gewicht iets is waarvoor we ons moeten schamen. Maar ik wil je vertellen dat dat niet waar is. Je gewicht is slechts een getal, het definieert je niet en geeft niet aan dat je minder liefde of respect verdient.

Hoe werkt het?

Ik werk met principes uit Intuitive Eating en HAES (Health at Every Size), zodat je kan leren om naar je lichaam te luisteren en je lichaam vertrouwen. Zodat je een balans kan bereiken waar je van nature eet wat je voedt maar ook wat je lekker vindt. Eten kan je lichaam en je ziel voeden. Ik wil niet de vreugde wegnemen uit eten – ik wil die herstellen.

Door mijn studie als gewichtsconsulent heb ik ook kennis over voeding, voedingsleer en anatomie. Voor de mensen die voelen dat ze willen leren hoe het lichaam werkt en reageert op verschillende soorten voeding, is dat dus ook bij mij mogelijk. Echter is mijn focus in het begin op het weer in contact komen met je lichaam en luisteren naar honger- en verzadigingssignalen. Wij gaan ontdekken wat voor eten lekker is met betrekking tot genieten, energieniveau en algemeen welzijn. Bovendien gaan wij onderzoeken van wat voor soort(en) bewegen je lichaam houdt (wandelen? Of misschien  dansen in je eigen huis?), en wij onderzoeken wat voor emotionele problemen en externe druk eventueel een rol spelen.

Ik ben er vast van overtuigd dat elk lichaam anders is en dat een maat (letterlijk en figuurlijk) niet bij iedereen past. Dus ik luister naar wat je behoeftes zijn, en je specifieke problemen, zodat wij samen en plan van aanpak kunnen creëeren dat het beste bij jou past. Ik heb oefeningen en evaluaties voor je klaarliggen, afhankelijk van waar je op wil focussen. En ik ben hier voor emotionele ondersteuning. Ik ben jouw cheerleader.

Ik werk met  Modern Energy Tapping (ook bekend als EFT)  om onderliggende problemen te ontdekken en te helpen met motivatie en het stromen van energie in je lichaam. Modern Energy Tapping kan gebruikt worden voor veel andere dingen dan vertrouwen in je lichaam te creëeren, bijvoorbeeld is het ook een effectief hulpmiddel tegen stress en voor ontspanning, inspiratie en creativiteit.

 

“Joolz Fashion” by airdrie.m is licensed under CC BY-ND 2.0

Voor wie is het?

Body positivity coaching is voor iedereen (onafhankelijk van gewicht, geslacht, leeftijd of graad van mobiliteit) die worstelt met verstoord eetgedrag* en/of lichaamsbeeld.  Iedereen die een beetje hulp nodig heeft, een beetje begeleiding en support met het beginnen van de heel waardevolle reis naar zelfacceptatie.

Ik wil dat je weet dat wat je probleem ook is, dat je van mij geen oordeel krijgt. Ik wil graag met je aan de slag en ik geloof echt dat ieder lichaam liefde en voorzichtige zorg verdient. Ben je benieuwd? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kenningsmakingsgesprek (ongeveer 15-20 minuten).

 

*Als je bent gediagnosticeerd met een eetstoornis of denkt dat je eentje hebt, neem dan contact op met je arts en/of een erkende therapeut. 

Up ↑

%d bloggers like this: